Pečené jemné škvarkové placky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1/4 lžičky cukr
2 lžičky sůl
1 ks vejce
300 ml mléko
mléko
30 g droždí
500 g hladká mouka
1 lžička hrubá mouka
200 g jemné škvarky

Postup přípravy receptu

  1. Z jedné lžičky hrubé mouky, 3 polévkových lžic mléka, rozdrobeného droždí a cukru necháme vyběhnout kvásek. Hladkou mouku prosejeme, promícháme se škvarky, vejcem, solí, kváskem a vlahým mlékem. Ze směsi vypracujeme tužší těsto, které necháme asi 1,5 hodiny kynout. Během kynutí těsto alespoň jednou promícháme (srazíme)

  2. Z vykynutého těsta na pomoučněné desce vyválíme placku silnou asi ½ cm, ze které vykrájíme kolečka o průměru asi 4 - 5 cm. Vykrájená kolečka klademe na plech vyložený pečícím papírem, každý kousek propícháme na několika místech vidličkou a potřeme mlékem

  3. Škvarkové placky pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 20 minut dorůžova

  4. Pečené jemné škvarkové placky podáváme jako chuťovku k pivu, vínu a jen tak na chuť. Placky chutnají teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!