Pečené jehněčí maso na hořčici recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
2 ks cibule
1 ks citron
plnotučná hořčice
petrželová nať
mletý černý pepř
jehněčí maso

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí maso (pečínku, kotlety či jiné maso, podle toho co máme k dispozici) opláchneme a odstraníme přebytečný tuk a blány. Následně maso ze všech stran pokapeme šťávou z citronu

  2. V míse smícháme drcený česnek, mletý černý pepř, nasekanou petrželku a hořčici. Maso ponoříme do namíchané směsi a zakryjeme alobalem. Čím déle necháme maso marinovat, tím bude po upečení chutnější

  3. Troubu předehřejeme na 250 °C. Do pekáčku nakrájíme na hrubo cibuli, kterou zalijeme trochou oleje. Na cibuli položíme kousky masa a podlijeme trochou vody a pekáček zakryjeme

  4. Z počátku asi 5 minut pečeme na 250 °C a následně teplotu snížíme na teplotu 180 °C, pekáček odkryjeme a pečeme ještě 15 minut. Čas pečení je možné prodloužit na základě velikosti kousků masa

  5. Pečené jehněčí maso na hořčici podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!