Pečené jehněčí maso na hořčici recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej sůl 2 ks cibule 1 ks citron plnotučná hořčice petrželová nať mletý černý pepř jehněčí maso
Postup Pečené jehněčí maso na hořčici
Postup přípravy receptu
-
Jehněčí maso (pečínku, kotlety či jiné maso, podle toho co máme k dispozici) opláchneme a odstraníme přebytečný tuk a blány. Následně maso ze všech stran pokapeme šťávou z citronu
V míse smícháme drcený česnek, mletý černý pepř, nasekanou petrželku a hořčici. Maso ponoříme do namíchané směsi a zakryjeme alobalem. Čím déle necháme maso marinovat, tím bude po upečení chutnější
Troubu předehřejeme na 250 °C. Do pekáčku nakrájíme na hrubo cibuli, kterou zalijeme trochou oleje. Na cibuli položíme kousky masa a podlijeme trochou vody a pekáček zakryjeme
Z počátku asi 5 minut pečeme na 250 °C a následně teplotu snížíme na teplotu 180 °C, pekáček odkryjeme a pečeme ještě 15 minut. Čas pečení je možné prodloužit na základě velikosti kousků masa
Pečené jehněčí maso na hořčici podáváme s rýží.