Hruška vařená v červeném víně s ořechovou náplní recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 80 g máslo 2 lžíce rum 4 ks hřebíček 100 g cukr krupice 4 ks hrušky 50 g cukr moučka 4 ks badyán 500 ml červené víno 1 lžíce škrobová moučka 3 ks celá skořice 150 g mleté ořechy 2 lžíce rybízový džem Hamé
Postup Hruška vařená v červeném víně s ořechovou náplní
Postup přípravy receptu
-
Hrušky oloupeme, překrojíme na polovinu a vydlabeme jádřinec. Pokusíme se zachovat stopku, vypadá to efektně při podávání
Vezmeme dostatečně velký hrnec, aby se do něj vešly hrušky, ale zatím je do hrnce nedáváme. Nalijeme do něj červené víno, cukr a všechno koření a přivedeme k varu. Vložíme hrušky a necháme 5 minut projít varem. Odstavíme a překontrolujeme, že jsou všechny hrušky celé potopené. Necháme odležet, ideálně do druhého dne
Máslo necháme změknout na pokojovou teplotu. Postupně do něj zašleháme džem a všechny další suroviny na náplň – cukr, vlašské ořechy a rum. Vznikne hutná a pevná hmota
Za pomoci dírkované naběračky vyndáme hrušky z vinného nálevu a naplníme ořechovou směsí. Víno zahustíme lžící škrobu a krátce povaříme. Podle potřeby můžeme dochutit cukrem a citronovou šťávou
Hruška s ořechovou náplní při podávání přelijeme vinnou omáčkou a servírujeme.