Linecká srdíčka s karamelovou polevou recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 200 g máslo 2 ks žloutek 80 g cukr moučka 10 g mletá skořice 300 g hladká mouka 2 lžíce smetana ke šlehání 250 g třtinový cukr 100 ml neslazené kondenzované mléko Tatra
Postup Linecká srdíčka s karamelovou polevou
Postup přípravy receptu
-
Z prosáté mouky, moučkového cukru, mleté skořice, žloutků a změklého másla vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odpočinout. Množství těsta je určeno na 2 plechy
Z odleženého těsta vyválíme plát asi 3 - 4 mm vysoký. Pak z těsta vykrájíme srdíčka, která klademe na plech vyložený pečícím papírem. Srdíčka pečeme v předehřáté troubě při 180 °C dorůžova
Připravíme si karamelovou polevu. Na pánvi se silným dnem necháme rozpustit do hladka třtinový cukr, stále pilně mícháme. Rozpuštěný karamel odstavíme z tepla a až přestane vřít, vmícháme ohřát neslazené kondenzované mléko a smetanu. Vše vrátíme na teplo a za stálého míchání zvolna povaříme (15 - 20 minut) na požadovanou hustotu
Srdíčka potřeme teplým karamelem a posypeme griliášovou drtí nebo zdobíme cukrovými hvězdičkami. Sušenky necháme na plechu do druhého, dokud poleva neztuhne
Linecká srdíčka s karamelovou polevou uchováme v papírové krabici a podáváme ke kávě nebo čaji jako cukroví.