Linecká srdíčka s karamelovou polevou recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

200 g máslo
2 ks žloutek
80 g cukr moučka
10 g mletá skořice
300 g hladká mouka
2 lžíce smetana ke šlehání
250 g třtinový cukr
100 ml neslazené kondenzované mléko Tatra

Postup přípravy receptu

  1. Z prosáté mouky, moučkového cukru, mleté skořice, žloutků a změklého másla vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odpočinout. Množství těsta je určeno na 2 plechy

  2. Z odleženého těsta vyválíme plát asi 3 - 4 mm vysoký. Pak z těsta vykrájíme srdíčka, která klademe na plech vyložený pečícím papírem. Srdíčka pečeme v předehřáté troubě při 180 °C dorůžova

  3. Připravíme si karamelovou polevu. Na pánvi se silným dnem necháme rozpustit do hladka třtinový cukr, stále pilně mícháme. Rozpuštěný karamel odstavíme z tepla a až přestane vřít, vmícháme ohřát neslazené kondenzované mléko a smetanu. Vše vrátíme na teplo a za stálého míchání zvolna povaříme (15 - 20 minut) na požadovanou hustotu

  4. Srdíčka potřeme teplým karamelem a posypeme griliášovou drtí nebo zdobíme cukrovými hvězdičkami. Sušenky necháme na plechu do druhého, dokud poleva neztuhne

  5. Linecká srdíčka s karamelovou polevou uchováme v papírové krabici a podáváme ke kávě nebo čaji jako cukroví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!