Hrstková zeleninová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 hrst hrášek
sůl
1 ks vejce
1 lžíce máslo
1 hrst petrželka
2 hrstě mrkev
1 hrst petržel
1000 ml zeleninový vývar
1 hrst vlasové nudle

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a petržel oškrábeme, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Petrželku opláchneme a nasekáme

  2. Do zeleninového vývaru dáme mrkev, petržel (hrst již nakrájené zeleniny) i hrášek a uvedeme do varu. Vaříme přibližně 10 minut, dokud zelenina není poloměkká. Pak do polévky dáme nudle a petrželku a vaříme dalších 5 minut

  3. Vejce rozklepneme do hrníčku, přidáme lžíci vody a rozkvedláme ho. Vajíčko pak nalijeme do polévky, důkladně promícháme a odstavíme

  4. Hrstkovou zeleninovou polévku můžeme také zjemnit máslem a podle chuti přisolit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!