Hrušková buchta s vůní ananasu recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 5 lžic olej 2 lžíce olej 1 balíček prášek do pečiva 150 g cukr moučka 90 g cukr moučka 90 g hrubá mouka 250 g polohrubá mouka hrubá mouka na vysypání olej na vymazání 1/2 lžičky ananasová tresť 1 ks vejce (L) 1 lžíce ananasový pudinkový prášek 1 lžíce ananasový pudinkový prášek 250 ml ochucené mléko
Postup Hrušková buchta s vůní ananasu
Postup přípravy receptu
-
Na drobenku si smícháme mouku, pudinkový prášek, cukr moučku a olej
Nasucho smícháme dohromady mouku, cukr, pudinkový prášek a prášek do pečiva. Přidáme ochucené mléko (hruškové), vejce, tresť a olej. Vše důkladně promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech
Těsto poklademe na plátky nakrájenými kompotovanými hruškami (v sezóně použijeme hrušky čerstvé) a bohatě posypeme drobenkou
Hruškovou buchtu pečeme ve vyhřáté troubě do zlatohněda. Že máme hotovo poznáme tak, že okraje odstoupí od plechu
Hruškovou buchtu s vůní ananasu podáváme nakrájenou na kostky.