Rybízový koláč z ovesných vloček recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 120 g máslo 1 lžíce voda 1 ks banán 150 g cukr moučka 3 lžíce cukr krystal 500 g rybíz 1 lžíce mletá skořice 120 g polohrubá mouka 1/2 lžičky jedlá soda 150 g ovesné vločky čerstvá meduňka
Postup Rybízový koláč z ovesných vloček
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme cukr, mouku, ovesné vločky, skořici, jedlou sodu a špetku soli. Za pomocí vidličky rozmačkáme banán a přidáme jej k sypké směsi mouky, cukru a ovesných vloček. Nakonec do těsta vlijeme rozpuštěné máslo a důkladně jej promícháme. Těsto vložíme do dortové formy. Pokud nám to konzistence těsta dovolí, vyvýšíme okraje. Koláč pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 170 °C
Zatímco se peče těsto, připravíme si náplň. Očištěný rybíz vložíme do menšího hrnce. Trochu rybízu si můžeme dát stranou na ozdobu. Do hrnce přidáme 3 lžíce cukru, lžíci vody a přivedeme k varu. Jakmile se nám bude zdát, že rybíz lehce houstne, je náplň hotová
Rybízovou náplň rovnoměrně vlijeme na upečený korpus. Koláč opět vložíme do trouby a pečeme dalších 20 minut
Rybízový koláč z ovesných vloček necháme po upečení vychladnout. Na talíři jej zdobíme meduňkou a kuličkami rybízu.