Pečená zelenina na rozmarýnu recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 7 - 8 stroužků česnek sůl 3 - 4 ks paprika 5 snítek rozmarýn chilli koření 3 - 4 ks čerstvé žampiony 3 - 4 lžíce extra panenský olivový olej 0,5 ks dýně hokkaido
Postup Pečená zelenina na rozmarýnu
Postup přípravy receptu
-
Dýni hokkaido omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semen. Nakrájíme ji asi na 1/2 cm silné plátky i se slupkou a vyrovnáme na plech. Osolíme a okořeníme muškátovým oříškem, chilli kořením a plátky česneku
Papriky umyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a vnitřků. Papriky přidáme k dýni, osolíme a do každé vložíme 2 - 3 plátky česneku. Žampiony nakrájíme na plátky a přidáme na plech. Přihodíme pár neoloupaných celých stroužků česneku a snítky rozmarýnu. Zeleninovou směs nakonec pokapeme olivovým olejem a dáme péct
Zeleninu pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut. Doba pečení záleží podle trouby
Pečenou zeleninu na rozmarýnu podáváme jako hlavní chod nebo jako přílohu k různým masům.