Brambory s rybou v pekáčku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl petrželka 1,2 kg brambory 2 - 3 lžíce olivový olej 150 g strouhaný sýr 1 ks střední pórek 1 kelímek smetana na vaření ďábelské koření 400 g rybí filé nebo krabí tyčinky
Postup Brambory s rybou v pekáčku
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na hrubší kolečka. Dáme je vařit do vroucí a osolené vody, přidáme i lžíci nasekané nebo sušené petrželky. Brambory vaříme asi 10 minut, nemusí být úplně měkké, dojdou v troubě
Mezitím si očistíme pórek, který nakrájíme na kolečka a osmahneme na lžíci oleje. Vsypeme do větší mísy. Rybu naporcujeme a mírně osolíme, krabí tyčinky necháme rozmrazit a nakrájíme na menší kusy, maso nakrájíme na kostky. Záleží na nás, jestli použijeme rybu, maso, krabí tyčinky, prostě to, co je po ruce. Osmahneme na oleji a promícháme s pórkem. Vsypeme scezené brambory a dobře promícháme. Posypeme ďábelským kořením
Obsah vsypeme do zapékací mísy, urovnáme, zalijeme smetanou a nakonec zasypeme nastrouhaným sýrem a petrželkou. Brambory s rybou v pekáčku zapékáme asi 30 minut ve vyhřáté troubě
Brambory s rybou v pekáčku rozdělíme na porce a podáváme na nahřátých talířích jako hlavní chod.