Brambory s rybou v pekáčku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
petrželka
1,2 kg brambory
2 - 3 lžíce olivový olej
150 g strouhaný sýr
1 ks střední pórek
1 kelímek smetana na vaření
ďábelské koření
400 g rybí filé nebo krabí tyčinky

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na hrubší kolečka. Dáme je vařit do vroucí a osolené vody, přidáme i lžíci nasekané nebo sušené petrželky. Brambory vaříme asi 10 minut, nemusí být úplně měkké, dojdou v troubě

  2. Mezitím si očistíme pórek, který nakrájíme na kolečka a osmahneme na lžíci oleje. Vsypeme do větší mísy. Rybu naporcujeme a mírně osolíme, krabí tyčinky necháme rozmrazit a nakrájíme na menší kusy, maso nakrájíme na kostky. Záleží na nás, jestli použijeme rybu, maso, krabí tyčinky, prostě to, co je po ruce. Osmahneme na oleji a promícháme s pórkem. Vsypeme scezené brambory a dobře promícháme. Posypeme ďábelským kořením

  3. Obsah vsypeme do zapékací mísy, urovnáme, zalijeme smetanou a nakonec zasypeme nastrouhaným sýrem a petrželkou. Brambory s rybou v pekáčku zapékáme asi 30 minut ve vyhřáté troubě

  4. Brambory s rybou v pekáčku rozdělíme na porce a podáváme na nahřátých talířích jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!