Selská bramboračka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2-3 stroužky česnek 2 lžíce olej 1 lžička sůl 1 snítka petrželka 4 ks brambory 1 lžička majoránka 1/4 ks celer 1 l voda 2 ks mrkev 1 ks petržel 1 hrst houby 2 kuličky nové koření 1 špetka pepř 2 lžíce hladká mouka 1 kostka bujon
Postup Selská bramboračka
Postup přípravy receptu
-
Do většího hrnce dáme na kostky nakrájené syrové brambory, nastrouhanou nebo nakrájenou mrkev, kořen petržele, kousek celeru. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme pepř a nové koření, majoránku a přivedeme k varu. Můžeme přihodit zeleninový bujon, přidáme hrst sušených nebo zmrazených hub
Selskou bramboračku vaříme do změknutí zeleniny, poté dosolíme, přidáme prolisovaný česnek a dále dochutíme podle potřeby. Zahustíme světlou jískou připravenou z hladké mouky opražené na trošce oleje. Nakonec přidáme nadrobno nasekanou zelenou petrželku
Selskou bramboračku podáváme s chlebem, ještě lépe s klasickými bramborovými plackami.