Segedínský guláš 2 recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 lžička kmín 50 g sádlo 1 lžička pepř 250 ml sladké smetany 3 ks velké cibule 1 lžička mletá paprika 500 g kysaného zelí 600 g vepřového masa 0,5 l vývar na podlévání 1 lžička Vegeta (Podravka) hladká mouka na zahuštění
Postup Segedínský guláš 2
Postup přípravy receptu
-
Nakrájenou cibulku osmažíme na sádle dozlatova. Přidáme na kostky nakrájené maso, papriku, sůl, pepř, kmín a trošku Vegety
Pod pokličkou dusíme cca 30 minut za občasného podlévání vývarem. Jak je maso poloměkké, přidáme kysané zelí a necháme dusit ještě zhruba hodinu, až se maso rozpadá
Potom zalijeme smetanou. Pokud se nám zdá guláš řídký, zahustíme jej moukou
Podáváme s knedlíkem nebo chlebem.