Segedínský guláš 2 recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 lžička kmín
50 g sádlo
1 lžička pepř
250 ml sladké smetany
3 ks velké cibule
1 lžička mletá paprika
500 g kysaného zelí
600 g vepřového masa
0,5 l vývar na podlévání
1 lžička Vegeta (Podravka)
hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou cibulku osmažíme na sádle dozlatova. Přidáme na kostky nakrájené maso, papriku, sůl, pepř, kmín a trošku Vegety

  2. Pod pokličkou dusíme cca 30 minut za občasného podlévání vývarem. Jak je maso poloměkké, přidáme kysané zelí a necháme dusit ještě zhruba hodinu, až se maso rozpadá

  3. Potom zalijeme smetanou. Pokud se nám zdá guláš řídký, zahustíme jej moukou

  4. Podáváme s knedlíkem nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!