Segedínský guláš ala Dočík recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr olej sůl ocet 1 ks cibule 1 lžička kmín 1/2 kg vepřový bůček 2 lžíce mletá sladká paprika 1/2 kg kysané zelí hotová jíška
Postup Segedínský guláš ala Dočík
Postup přípravy receptu
-
Prorostlejší bůček nakrájíme na větší kostky. Větší cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky
V hrnci rozpálíme olej, vsypeme cibuli a osmahneme dozlatova, poté přidáme nakrájený bůček, zasypeme mletou sladkou paprikou a kmínem. Obsah v hrnci podlijeme vodou, přidáme kysané zelí a maso podusíme doměkka. Nakonec do segedínského guláše přilijeme smetanu a v případě potřeby zahustíme hotovou jíškou
Segedínský guláš podle chuti dosolíme, případně ještě více okyselíme octem. Pokud je omáčka naopak moc kyselá, přidáme lžíci cukru
Segedínský guláš ala Dočík horký podáváme a přikusujeme krajíc čerstvého chleba.