Selská polévka s nudlemi recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl máslo petrželka 4 lžíce mléko vývar z kostí 2 lžíce hladká mouka 20 dkg sterilované žampiony široké nudle mletý černý pepř polévkové koření 1 - 2 lžíce sádlo na smažení
Postup Selská polévka s nudlemi
Postup přípravy receptu
-
Žampiony orestujeme na másle. Široké nudle uvaříme v osolené vodě. Petrželku nebo pažitku nasekáme nadrobno
Z tuku a hladké mouky připravíme světlou zásmažku a za neustálého míchání ji zalijeme vlažným vývarem nebo vodou. Dále přidáme mletý pepř a pozvolna polévku vaříme asi 20 minut. Ke konci vaření polévku zjemníme mlékem a krátce provaříme
Polévku přecedíme, přidáme nakrájené žampiony, které jsme si zvlášť na másle orestovali, a provaříme. Dochutíme polévkovým kořením a opět provaříme. Do hotové polévky přidáme v jiném hrnci uvařené široké nudle
Selskou polévku s nudlemi na talíři ozdobíme nasekanou petrželkou nebo pažitku a podáváme.