Lehký kakaový piškot recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 lžíce kakao
1 lžíce prášek do pečiva
210 g cukr krupice
210 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
10 lžic horká voda
5 ks vejce (L)

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky, cukr a horkou vodu vyšleháme do světlé pěny

  2. Mouku smícháme s kakaem a práškem do pečiva a vmícháme ji do žloutkové pěny. Jako poslední opatrně vmícháme sníh z bílků

  3. Nadýchané těsto nalijeme do vymazaného plechu, opatrně jej nahrneme ke krajům a uhladíme

  4. Lehký kakaový piškot vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 165 °C do zezlátnutí asi 30 minut, až nám začnou kraje odstupovat od plechu. Špejlí vyzkoušíme, jestli se těsto nelepí

  5. Lehký kakaový piškot necháme vychladnout a pak ho opatrně vyklopíme. Povrch ozdobíme podle vlastní fantazie, případně můžeme použít i jako korpus na dort.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!