Lehký játrový krém recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
olej
sůl
2 dl suché bílé víno
350 g vepřová játra
1 ks červená cibule
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme od blan, omyjeme a nakrájíme na kostky. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky

  2. Na oleji zpěníme česnek a cibuli, vmícháme nakrájená játra. Jakmile zbělají, tedy se zatáhnou, podlijeme je vínem a na mírném ohni dusíme doměkka. Víno by se mělo zcela odpařit. Hotová játra osolíme, opepříme a necháme zcela vychladnout. Potom je tyčovým mixerem rozmělníme dohladka

  3. Lehký játrový krém mažeme na tmavé pečivo nebo toastový chleba. Zdobíme čerstvou zeleninou, kyselými okurkami nebo sterilovanými cibulkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!