Lehký játrový krém recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
-
4 stroužky česnek
olej
sůl
2 dl suché bílé víno
350 g vepřová játra
1 ks červená cibule
mletý černý pepř
Postup Lehký játrový krém
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme od blan, omyjeme a nakrájíme na kostky. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky
Na oleji zpěníme česnek a cibuli, vmícháme nakrájená játra. Jakmile zbělají, tedy se zatáhnou, podlijeme je vínem a na mírném ohni dusíme doměkka. Víno by se mělo zcela odpařit. Hotová játra osolíme, opepříme a necháme zcela vychladnout. Potom je tyčovým mixerem rozmělníme dohladka
Lehký játrový krém mažeme na tmavé pečivo nebo toastový chleba. Zdobíme čerstvou zeleninou, kyselými okurkami nebo sterilovanými cibulkami.