Grilovaný lilek s cibulkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
2 ks lilek
1 - 2 ks chilli paprička
150 ml olivový olej
citronová šťáva
petrželová nať
1 lžíce čerstvý koriandr
250 g nakládané cibulky
1 ks červená chilli paprička
čerstvě mletý černý pepř
1 lžíce čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme marinádu. Bylinky omyjeme, jemně usekáme a oloupaný česnek prolisujeme. Chilli papričku zbavíme jadérek a nakrájíme nadrobno. V misce promícháme olivový olej s čerstvě mletým pepřem, solí, prolisovaným česnekem, usekanými bylinkami a chilli papričkou

  2. Lilky očistíme a podélně rozkrojíme na poloviny. Ostrým nožem do dužiny uděláme hlubší zářezy ve tvaru mřížky. Pracujeme opatrně, abychom lilek neprořízli. Nyní dužinu i v zářezech zakapeme citronovou štávou, bohatě potřeme marinádou a jednotlivé půlky lilku uzavřeme do alobalu. Pak balíčky odložíme do chladu a necháme asi 1 hodinu marinovat

  3. Okapané sterilované cibulky po třech kusech napíchneme na špejle nebo silnější párátka a potřeme zbývající marinádou

  4. Alobalové balíčky s lilky grilujeme asi 20 minut. Pak lilky vyjmeme z obalu a přímo na uhlících opékáme za občasného obracení dalších 15 minut. Spolu s lilky ogrilujeme i cibulkové špízy

  5. Grilovaný lilek rozdělíme na porce, ozdobíme cibulkami, chilli papričkami a čerstvými bylinkami. Grilovaný lilek s cibulkou podáváme s bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!