Vepřové ražniči s grilovanými brambory recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 20 dkg slanina 2 dl olej sůl 3 ks cibule 1 lžíce hořčice 2 ks klobása grilovací koření mletý pepř 2 ks vepřová panenka 0,5 kg nové brambory 2 ks bíla paprika
Postup Vepřové ražniči s grilovanými brambory
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu
očistíme podle potřeby. Nakrájíme si dvě klobásky na kolečka, slaninu na silnější plátky, papriku na větší kousky a k tomu tři menší cibule na kolečka
Takto připravené suroviny napícháme střídavě na špejle, vložíme na vymaštěný pekáč a zvolna pečeme v troubě asi 30 - 40 minut
Malé nové brambory řádně omyjeme, rozkrájíme na půlky a dáme na plech. Osolíme, posypeme grilovacím kořením, pokapeme olejem a vložíme do trouby grilovat na 20 minut
Vepřové ražniči s grlovanými brambory podáváme s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.