Grilovaný losos recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
3 lžíce máslo
1 ks žloutek
1 lžička hořčice
1/2 svazku kopr
2 ks limetka
1 ks bageta
3 lžičky bílé víno
2 lžíce olivový olej
mletý bílý pepř
100 ml řepkový olej
800 g lososové filé

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve rybu omyjeme a osušíme. Pak filetu rozdělíme na 4 porce. Vymačkáme z jedné limetky šťávu a rybu pokapeme a osolíme

  2. Zbylou jednu limetku omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Omyjeme také kopr a najemno ho nakrájíme. Dále oloupeme česnek a nasekáme ho najemno

  3. Polovinu takto připraveného česneku smícháme s rozměklým máslem a osolíme. Bagetu nakrájíme na šikmé krajíčky a namažeme je česnekovým máslem

  4. Jeden žloutek, půl lžičky soli a hořčici ušleháme do pěny. Poté přikapáváme za stálého míchání řepkový olej. Česnek, který nám zbyl, vmícháme do majonézy a ochutíme solí a pepřem

  5. Lososa po jednotlivých porcích klademe na velký kus alobalu a posypeme pepřem a koprem. Navrch dáme plátky limetky a zakapeme olejem. Rybu pak zabalíme a 10 minut grilujeme

  6. Během posledních 4 minut grilování přidáme na gril plátky bagetky. Nakonec vše upravíme na talíři, přidáme česnekovou majonézu a dozdobíme citronem a koprem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!