Vepřové plecko míchané s rýží recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
1,5 lžíce rajčatový protlak
2 balíčky rýže
3 lžíce slunečnicový olej
mletý kmín
1 lžíce mletá sladká paprika
400 g vepřové plecko
1 lžička granulovaný sušený česnek
1 lžička mletá pálivá paprika
čerstvě mletý černý pepř
1 svazek čerstvá petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plecko omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky o hraně 2 cm. Čerstvou petrželovou nať omyjeme a posekáme nadrobno Cibuli očistíme a pokrájíme na malé kostky

  2. Na oleji orestujeme cibuli do sklovita, přidáme rajčatový protlak, čerstvě mletý černý pepř, mletý kmín, mletou sladkou a pálivou papriku, necháme úplně rozpustit za stálého míchání v horkém tuku, podlijeme malým množstvím horké vody a vydusíme až na tuk. Tento postup opakujeme celkem 3x za sebou, čímž připravíme perkeltový základ

  3. Přihodíme kostky vepřového plecka, osolíme a okořeníme granulovaným česnekem. Za stálého míchání necháme maso zatáhnout, podlijeme horkou vodou do výšky masa a potom dusíme doměkka za občasného podlití malým množstvím horké vody (asi 30 minut)

  4. Mezitím uvaříme rýži v osolené vodě a uvařenou rýži vmícháme do hotového perkeltu z vepřového plecka. Promícháme všechno spolu i s čerstvě posekanou petrželovou natí

  5. Vepřové plecko míchané s rýží servírujeme horké se sladko-kyselými domácími nakládanými okurkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!