Vepřové plecko míchané s rýží recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule 1,5 lžíce rajčatový protlak 2 balíčky rýže 3 lžíce slunečnicový olej mletý kmín 1 lžíce mletá sladká paprika 400 g vepřové plecko 1 lžička granulovaný sušený česnek 1 lžička mletá pálivá paprika čerstvě mletý černý pepř 1 svazek čerstvá petrželová nať
Postup Vepřové plecko míchané s rýží
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plecko omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky o hraně 2 cm. Čerstvou petrželovou nať omyjeme a posekáme nadrobno Cibuli očistíme a pokrájíme na malé kostky
Na oleji orestujeme cibuli do sklovita, přidáme rajčatový protlak, čerstvě mletý černý pepř, mletý kmín, mletou sladkou a pálivou papriku, necháme úplně rozpustit za stálého míchání v horkém tuku, podlijeme malým množstvím horké vody a vydusíme až na tuk. Tento postup opakujeme celkem 3x za sebou, čímž připravíme perkeltový základ
Přihodíme kostky vepřového plecka, osolíme a okořeníme granulovaným česnekem. Za stálého míchání necháme maso zatáhnout, podlijeme horkou vodou do výšky masa a potom dusíme doměkka za občasného podlití malým množstvím horké vody (asi 30 minut)
Mezitím uvaříme rýži v osolené vodě a uvařenou rýži vmícháme do hotového perkeltu z vepřového plecka. Promícháme všechno spolu i s čerstvě posekanou petrželovou natí
Vepřové plecko míchané s rýží servírujeme horké se sladko-kyselými domácími nakládanými okurkami.