Dušené hovězí plátky s pažitkovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 lžíce olej sůl 500 ml vývar 2 lžíce máslo 150 ml voda 150 ml bílé víno 1 lžíce plnotučná hořčice 3 lžíce hladká mouka mletý černý pepř 150 ml smetana na vaření 4 plátky hovězí kýta 2 ks cibule šalotka 1 hrst čerstvá pažitka
Postup Dušené hovězí plátky s pažitkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa přibližně o váze 150 g naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a v hrnci na oleji z obou stran zprudka opečeme. Pak maso podlijeme vínem a vodou a zakryté zvolna dusíme doměkka. Mezitím si připravíme z cibulky, másla a mouky světlou jíšku, kterou necháme vychladnout
Měkké plátky masa vyjmeme, výpek naředíme vývarem a vše přivedeme k varu. Pak vmícháme připravenou jíšku a zvolna vaříme asi 20 minut. Nakonec omáčku zjemníme smetanou, ochutíme nasekanou pažitkou, vše necháme přejít varem a vložíme plátky masa, které už jen prohřejeme
Dušené hovězí plátky rozdělíme na porce, přelijeme pažitkovou omáčkou a podáváme s houskovým knedlíkem jako hlavní chod.