Dušené hovězí plátky s pažitkovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
500 ml vývar
2 lžíce máslo
150 ml voda
150 ml bílé víno
1 lžíce plnotučná hořčice
3 lžíce hladká mouka
mletý černý pepř
150 ml smetana na vaření
4 plátky hovězí kýta
2 ks cibule šalotka
1 hrst čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa přibližně o váze 150 g naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a v hrnci na oleji z obou stran zprudka opečeme. Pak maso podlijeme vínem a vodou a zakryté zvolna dusíme doměkka. Mezitím si připravíme z cibulky, másla a mouky světlou jíšku, kterou necháme vychladnout

  2. Měkké plátky masa vyjmeme, výpek naředíme vývarem a vše přivedeme k varu. Pak vmícháme připravenou jíšku a zvolna vaříme asi 20 minut. Nakonec omáčku zjemníme smetanou, ochutíme nasekanou pažitkou, vše necháme přejít varem a vložíme plátky masa, které už jen prohřejeme

  3. Dušené hovězí plátky rozdělíme na porce, přelijeme pažitkovou omáčkou a podáváme s houskovým knedlíkem jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!