Kuřecí prsa s italským pestem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 ks česnek
sůl
1/2 ks citron
pepř
3 lžíce olivový olej
olej na smažení
4 ks kuřecí prsní řízek
2 - 3 lžíce italské pesto (zelené)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme a po celé vrchní části řízků uděláme několik zářezů. Maso nenaklepáváme

  2. Maso se zářezy potřeme prolisovaným česnekem a italským pestem. Česnek je obsažený i v pestu, přidáním čerstvého se chuť ještě zvýrazní, ale můžeme ho i vynechat. Potom maso pokapeme olivovým olejem a citronem, opepříme, jemně posolíme a necháme v chladu uležet. Několik hodin nebo přes noc

  3. V hlubší pánvi rozpálíme olej a naložené maso zprudka opečeme z obou stran. Opékáme asi 5 minut z každé strany. Pak zmírníme ohřev a ještě alespoň 3 minuty dopékáme z obou stran, bez podlévání a pod poklicí. Před podáváním zkontrolujeme, zda není maso uvnitř krvavé, v tom případně ještě chvíli smažíme. Marinované maso můžeme místo smažení i grilovat

  4. Kuřecí prsa s italským pestem podle chuti přisolíme nebo opepříme. Vhodnou přílohou jsou pečené brambory, doplnit můžeme rajčatovým salátem

  5. Takto připravená kuřecí prsa chutnají stejně výtečně jako Kuřecí prsa s česnekem a bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!