Játra na žampionech recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 lžíce solamyl
vegeta
1 ks velká cibule
1 lžíce sójová omáčka
olej na smažení
voda na podlití
1 kg kuřecí játra
1 lžička mletý rozmarýn
1 lžíce sladká sójová omáčka
1 plechovka žampionové řezy
2 lžičky mix koření
2 plátky slanina (asi 1cm)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra zbavíme blanek a nakrájíme na větší kousky

  2. Na marinádu smícháme olej, sójové omáčky a koření. Směs nalijeme na játra a dobře promícháme. Necháme alespoň 2 hodiny uležet

  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky a ty na plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přidáme slaninu a restujeme. Vlijeme játra i s marinádou a dusíme do poloměkka. Podle potřeby mírně podlijeme. Pak přidáme žampionové řezy a dochutíme vegetou. Játra na žampionech dusíme doměkka. Zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody

  4. Játra na žampionech podáváme s vařenými brambory a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!