Jemná špenátová polévka s bulgurem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 100 - 150 ml mléko 800 ml zeleninový vývar 1 - 2 lžičky granulovaný česnek 500 g čerstvý špenát 1 hrnek bulgur 2 - 3 lžíce suřená směs Horalka 1 - 2 lžíce instatntní rýžová mouka 1 lžička panenský řepkový olej
Postup Jemná špenátová polévka s bulgurem
Postup přípravy receptu
-
Bulgur připravíme podle návodu na obalu a podle potřeby osolíme a ochutíme granulovaným česnekem
Zeleninový vývar ochutíme směsí Horalka a přivedeme k varu. Pak do vývaru vložíme očištěné listy špenátu a vše asi 5 minut povaříme a rozmixujeme tyčovým mixerem. Polévku ochutíme česnekem, zjemníme mlékem a podle potřeby osolíme a zahustíme instantní rýžovou moukou. Krátce necháme přejít varem, odstavíme z tepla a omastíme lžičkou oleje
Jemnou špenátovou polévku rozdělíme na porce, zvlášť servírujeme ochucený bulgur a podáváme s nasucho opečeným toastem.