Bramborovo-houbová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek sůl 2 lžíce máslo 1 ks cibule 2 lžíce hladká mouka 2 l zeleninový vývar drcený kmín 2 hrstě sušené houby nať jarní cibulky 8 ks středně velká brambora
Postup Bramborovo-houbová polévka
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve namočíme sušené houby do části studeného vývaru. Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Nať jarní cibulky nakrájíme na jemná kolečka
Na másle necháme zpěnit cibuli a česnek. Přidáme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme zeleninovým vývarem. Vše přivedeme k varu a vmícháme nastrouhané brambory a namočené houby i s tekutinou. Ochutíme pepřem, drceným kmínem a na mírném ohni vaříme ještě asi 15 minut
Bramborovo-houbovou polévku těsně před podáváním posypeme nakrájenou jarní cibulovou natí, můžeme zjemnit máslem a servírujeme s pečivem.