Rajčatovo-česneková omáčka na těstoviny recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 600 g rajče 400 g těstoviny 2 lžíce olivový olej čerstvá bazalka
Postup Rajčatovo-česneková omáčka na těstoviny
Postup přípravy receptu
-
Rajčata oloupeme tak, že je nařízneme jemně do křížku, krátce spaříme ve vroucí vodě a z vroucí vody je vhodíme do mísy s ledem a ledovou vodou. Tímto způsobem se dají lehce oloupat. Oloupaná rajčata nakrájíme na kostičky
Česnek oloupeme a vhodíme na pánev s rozehřátým olivovým olejem. Opečený česnek odebereme, přidáme nakrájená rajčata a povaříme asi 10 minut
Mezitím uvaříme těstoviny na skus. Uvařené těstoviny slijeme a promícháme s česnekovou omáčkou s rajčaty. Omáčku dochutíme podle chuti solí a natrhanou čerstvou bazalkou
Rajčatovo-česneková omáčka s rajčaty je velmi jednoduchá a zachutná každému.