Rajčatovo-česneková omáčka na těstoviny recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
600 g rajče
400 g těstoviny
2 lžíce olivový olej
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata oloupeme tak, že je nařízneme jemně do křížku, krátce spaříme ve vroucí vodě a z vroucí vody je vhodíme do mísy s ledem a ledovou vodou. Tímto způsobem se dají lehce oloupat. Oloupaná rajčata nakrájíme na kostičky

  2. Česnek oloupeme a vhodíme na pánev s rozehřátým olivovým olejem. Opečený česnek odebereme, přidáme nakrájená rajčata a povaříme asi 10 minut

  3. Mezitím uvaříme těstoviny na skus. Uvařené těstoviny slijeme a promícháme s česnekovou omáčkou s rajčaty. Omáčku dochutíme podle chuti solí a natrhanou čerstvou bazalkou

  4. Rajčatovo-česneková omáčka s rajčaty je velmi jednoduchá a zachutná každému.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!