Kuřecí na fazolích recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
3 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
100 ml smetana
2 ks rajče
4 - 6 plátků kuřecí maso
mletý černý pepř
2 plechovky fazole v rajčatové omáčce
2 lžičky bulharské koření Čubrica

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme, česnek nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka. Rajčata spaříme horkou vodou a sloupneme z nich slupku, pak je rozkrájíme na kousky

  2. Maso zprudka z obou stran osmahneme na oleji. Nakrájenou cibuli a česnek vložíme pod maso a společně smažíme, dokud cibule nezesklovatí. Posypeme bulharským kořením, solí a pepřem, přidáme rajčata a s masem chvíli podusíme

  3. Pak k masu přidáme fazole v rajčatové omáčce, přilijeme trochu smetany a omáčku krátce povaříme. Omáčka je ale dobrá i bez přidání smetany

  4. Kuřecí na fazolích podáváme nejlépe s chlebem, chutná ale s jakýmkoliv pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!