Dušená kuřecí směs s kedlubnou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl vývar 1 lžička máslo 1 ks cibule 30 g špek 300 g kuřecí prsa 1 lžička hladká mouka 150 ml smetana ke šlehání 2 ks kedluben 1 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř
Postup Dušená kuřecí směs s kedlubnou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Oloupané kedlubny nakrájíme na hranolky. Cibuli oloupeme a drobně nasekáme. Špek nakrájíme na malé kostičky. Máslo utřeme s moukou a odložíme do chladu
V hrnci rozškvaříme špek, na kterém orestujeme cibulku a pak vmícháme maso. Jakmile maso zesvětlá, přisypeme mletou červenou papriku, vše ještě krátce opečeme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Asi v polovině dušení přidáme nakrájené kedlubny, podle potřeby přilijeme malé množství vývaru a vše společně doděláme tak, aby kedlubny byly akorát na skus. Nakonec omáčku zahustíme kouskem másla smíchaného s hladkou moukou, krátce povaříme, ochutíme solí a pepřem a zjemníme smetanou
Dušenou kuřecí směs s kedlubnou na paprice rozdělíme na porce a podáváme s rýží nebo bramborem.