Rizoto z drůbežích jater recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce máslo
1 svazeček šalvěj
pepř
1 ks větší cibule
500 ml rajčatová šťáva
300 g mražený hrášek
500 g drůbeží játra
mletá sladká paprika
3 lžíce tuk (olej)
50 g sýr gouda
250 g kulatá rýže

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a orestujeme na lžíci rozehřátého másla. Přisypeme rýži a spolu s cibulí krátce podusíme. Přilijeme rajčatovou šťávu a na malém plameni asi 15 minut vaříme. Pak k rýži přidáme hrášek a ještě 5 minut provaříme

  2. Játra opláchneme a osušíme. Šalvěj propláchneme, osušíme a polovinu nakrájíme na kousky (můžeme nahradit lžičkou sušené). Rozehřejeme tuk a játra spolu se šalvějí zhruba 3 minuty po obou stranách restujeme. Po 6 minutách přidáme celé lístky šalvěje, játra osolíme a opepříme

  3. Do rýže vmícháme nahrubo nastrouhaný sýr a dochutíme solí, pepřem a paprikou

  4. Na talíře nejprve rozprostřeme hrachovou rýži a na ni rozdělíme játra se šalvějí. Rizoto z drůbežích jater ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!