Rizoto z drůbežích jater recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce máslo 1 svazeček šalvěj pepř 1 ks větší cibule 500 ml rajčatová šťáva 300 g mražený hrášek 500 g drůbeží játra mletá sladká paprika 3 lžíce tuk (olej) 50 g sýr gouda 250 g kulatá rýže
Postup Rizoto z drůbežích jater
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a orestujeme na lžíci rozehřátého másla. Přisypeme rýži a spolu s cibulí krátce podusíme. Přilijeme rajčatovou šťávu a na malém plameni asi 15 minut vaříme. Pak k rýži přidáme hrášek a ještě 5 minut provaříme
Játra opláchneme a osušíme. Šalvěj propláchneme, osušíme a polovinu nakrájíme na kousky (můžeme nahradit lžičkou sušené). Rozehřejeme tuk a játra spolu se šalvějí zhruba 3 minuty po obou stranách restujeme. Po 6 minutách přidáme celé lístky šalvěje, játra osolíme a opepříme
Do rýže vmícháme nahrubo nastrouhaný sýr a dochutíme solí, pepřem a paprikou
Na talíře nejprve rozprostřeme hrachovou rýži a na ni rozdělíme játra se šalvějí. Rizoto z drůbežích jater ihned podáváme.