Plněné mleté kapsy s balkánským sýrem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1/2 ks cibule rajčatový protlak špek 500 g vepřová plec dijonská hořčice 100 g balkánský sýr
Postup Plněné mleté kapsy s balkánským sýrem
Postup přípravy receptu
-
Očištěné vepřové maso velmi jemně umeleme, osolíme a necháme odležet alespoň 3 hodiny v chladu. Oloupanou cibuli nakrájíme na droboučko a důkladně zapracujeme do odleželého masa
Maso rozdělíme na 3 díly, které upravíme pomocí potravinové folie do placek. Na folii položíme díl jemně umletého masa, které opět překryjeme folií a rozválíme na placku silnou asi 3 - 4 mm. Horní folii odstraníme, maso potřeme hořčicí nebo rajským protlakem a jednu polovinu placky poklademe rozdrobeným balkánským sýrem. Pomocí spodní folie druhou polovinu placky překlopíme na sýr a kapsu důkladně uzavřeme
Rozpálenou, nejlépe litinovou, pánev potřeme špekem a na ní velmi zvolna propékáme plněné mleté kapsy z obou stran dorůžova. S masem na pánvi opečeme také plátky anglické slaniny, měly by být křupavé
Plněné mleté kapsy s balkánským sýrem podáváme s opečenou slaninou, zeleninou a šťouchaným bramborem jako hlavní chod.