Hovězí roláda s chutí česneku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek sůl 3 - 4 ks cibule sádlo 150 g anglická slanina mletý černý pepř 850 g hovězí zadní maso
Postup Hovězí roláda s chutí česneku
Postup přípravy receptu
-
Hovězí zadní maso očistíme a prořízneme tak, aby vznikl plát, který co nejvíce naklepeme. Cibuli a 3 stroužky česneku nakrájíme nadrobno. Zbývající česnek prolisujeme a utřeme se solí a pepřem dohladka
Plát masa lehce osolíme, opepříme, potřeme česnekem a poklademe slaninou. Maso svineme do rolády a zajistíme jehlami nebo nití. Pak roládu ze všech stran zprudka opečeme na sádle dorůžova a vložíme do hrnce
Na výpeku orestujeme cibulku s nakrájeným česnekem dorůžova, přendáme i s tukem k masu a podlijeme vývarem. Maso dusíme zvolna asi 90 minut doměkka
Pak hovězí roládu zbavíme jehel nebo nití, nakrájíme na plátky a uchováme na teple. Vydušenou šťávu z masa propasírujeme a podle potřeby zahustíme moukou rozmíchanou ve vývaru. Omáčku krátce povaříme, dochutíme a můžeme servírovat
Dušenou hovězí roládu s chutí česneku podáváme s bramborovým knedlíkem nebo těstovinami.