Kuřecí kousky pod bílou peřinou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
100 g eidam
1 sklenka majonéza light
2 ks velká cibule
500 g kuřecí prsa
mletý černý pepř
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Zapékací misku vymažeme kouskem másla. Poklademe oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli. Poté přidáme na kousky nakrájená kuřecí prsa, která podle chuti osolíme a opepříme

  2. Směs zalijeme jednou skleničkou majonézy a rozetřeme. Nakonec celou vrstvu zakryjeme nahrubo nastrouhaným sýrem

  3. Kuřecí kousky přikryjeme alobalem a dáme zapéct do trouby. Ze začátku pečeme asi 30 minut na 250 °C zakryté, poté odkryjeme a dopečeme, aby sýr zrůžověl

  4. Kuřecí kousky pod bílou peřinou podáváme s vařeným nebo opečeným bramborem. Pokrm chutná výtečně i s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!