Kuřecí kousky pod bílou peřinou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 100 g eidam 1 sklenka majonéza light 2 ks velká cibule 500 g kuřecí prsa mletý černý pepř máslo na vymazání
Postup Kuřecí kousky pod bílou peřinou
Postup přípravy receptu
-
Zapékací misku vymažeme kouskem másla. Poklademe oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli. Poté přidáme na kousky nakrájená kuřecí prsa, která podle chuti osolíme a opepříme
Směs zalijeme jednou skleničkou majonézy a rozetřeme. Nakonec celou vrstvu zakryjeme nahrubo nastrouhaným sýrem
Kuřecí kousky přikryjeme alobalem a dáme zapéct do trouby. Ze začátku pečeme asi 30 minut na 250 °C zakryté, poté odkryjeme a dopečeme, aby sýr zrůžověl
Kuřecí kousky pod bílou peřinou podáváme s vařeným nebo opečeným bramborem. Pokrm chutná výtečně i s pečivem.