Bylinková bramborová kaše s chutí česneku recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 - 2 lžičky olej sůl 2 - 3 lžíce máslo 500 g brambory 70 ml mléko 50 ml smetana 1 lžička čerstvá bazalka 1 lžička čerstvý tymián 1 lžička čerstvý rozmarýn
Postup Bylinková bramborová kaše s chutí česneku
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Takto připravené brambory alespoň 2x vypereme ve studené vodě, abychom je zbavili co největšího množství škrobu. Pak brambory uvaříme v osolené vodě doměkka tak, aby se téměř rozpadaly
Mezitím si připravíme ostatní suroviny. Bylinkovou směs - čerstvý rozmarýn, bazalku a tymián rozdrtíme s několika kapkami oleje a stroužkem oloupaného česneku na kašičku. Mléko promícháme se smetanou a ohřejeme
Uvařené brambory slijeme a necháme asi 5 - 8 minut odstát. Nyní brambory osolíme a začneme rozmělňovat šlehačem na nejmenší rychlost. Jakmile větší kusy brambor zmizí, rychlost zvýšíme a postupně přidáváme bylinkovou směs, máslo a teplé mléko se smetanou. Tekutinu přiléváme postupně podle požadované konzistence kaše. Kaši vyšleháme dohladka
Bramborovou kaši s provensálskými bylinkami a česnekem podáváme jako přílohu k pečené drůbeži nebo rybám, ale i smaženým pokrmům.