Bylinková bramborová kaše s chutí česneku recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 - 2 lžičky olej
sůl
2 - 3 lžíce máslo
500 g brambory
70 ml mléko
50 ml smetana
1 lžička čerstvá bazalka
1 lžička čerstvý tymián
1 lžička čerstvý rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Takto připravené brambory alespoň 2x vypereme ve studené vodě, abychom je zbavili co největšího množství škrobu. Pak brambory uvaříme v osolené vodě doměkka tak, aby se téměř rozpadaly

  2. Mezitím si připravíme ostatní suroviny. Bylinkovou směs - čerstvý rozmarýn, bazalku a tymián rozdrtíme s několika kapkami oleje a stroužkem oloupaného česneku na kašičku. Mléko promícháme se smetanou a ohřejeme

  3. Uvařené brambory slijeme a necháme asi 5 - 8 minut odstát. Nyní brambory osolíme a začneme rozmělňovat šlehačem na nejmenší rychlost. Jakmile větší kusy brambor zmizí, rychlost zvýšíme a postupně přidáváme bylinkovou směs, máslo a teplé mléko se smetanou. Tekutinu přiléváme postupně podle požadované konzistence kaše. Kaši vyšleháme dohladka

  4. Bramborovou kaši s provensálskými bylinkami a česnekem podáváme jako přílohu k pečené drůbeži nebo rybám, ale i smaženým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!