Bylinková krkovice recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 lžička tymián 1 lžička oregano 150 ml olivový olej 1/2 lžičky mletý bílý pepř 1 lžíce limetková šťáva 4 plátky vepřová krkovice 1 lžička drhnutá bazalka
Postup Bylinková krkovice
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou krkovici omyjeme, osušíme a pomocí tenderizéru nařežeme
Do oleje přilijeme čerstvou limetkovou šťávu a vmícháme bylinky
Vezmeme větší, avšak nižší nádobu. Plátky masa dobře potřeme bylinkovým olejem a vložíme do připravené nádoby. Zbytkem oleje maso přelijeme. Takto naložené maso necháme alespoň 6 hodin odležet
Poté bylinkovou krkovici zprudka opečeme na pánvi, případně grilujeme na jakémkoliv druhu grilu
Bylinková krkovice chutná s téměř jakoukoliv přílohou, u nás ji servírujeme s čerstvým pečivem.