Bylinková krkovice recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 lžička tymián
1 lžička oregano
150 ml olivový olej
1/2 lžičky mletý bílý pepř
1 lžíce limetková šťáva
4 plátky vepřová krkovice
1 lžička drhnutá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou krkovici omyjeme, osušíme a pomocí tenderizéru nařežeme

  2. Do oleje přilijeme čerstvou limetkovou šťávu a vmícháme bylinky

  3. Vezmeme větší, avšak nižší nádobu. Plátky masa dobře potřeme bylinkovým olejem a vložíme do připravené nádoby. Zbytkem oleje maso přelijeme. Takto naložené maso necháme alespoň 6 hodin odležet

  4. Poté bylinkovou krkovici zprudka opečeme na pánvi, případně grilujeme na jakémkoliv druhu grilu

  5. Bylinková krkovice chutná s téměř jakoukoliv přílohou, u nás ji servírujeme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!