Hovězí roláda s hlívou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1/4 lžičky sůl
1 ks vejce
300 g hlíva ústřičná
2 špetky pepř
2 lžíce slunečnicový olej
1 lžíce plnotučná hořčice
2 lžíce polohrubá mouka
1/4 ks červená paprika
1 ks smetana ke šlehání
1/4 ks žlutá paprika
6 ks jarní cibulka
1 lžička kukuřičný škrob
50 g sýr eidam
1 kostka hovězí bujón
2 ks větší hovězí plátek

Postup přípravy receptu

  1. Maso dobře naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Maso ze 2/3 potřeme hořčicí a poskládáme na natřenou část náplň

  2. Sýr nastrouháme a 100g hlívy také. Vejce rozšleháme s trochou soli, pepře, škrobem a vmícháme strouhaný sýr a hlívu. Zeleninovou náplň touto směsí potřeme. Maso zavineme a převážeme nití

  3. Na oleji v tlakovém hrnci rolády trochu opečeme, podlijeme horkou vodou, přidáme bujón a dusíme asi 30 minut. Měkké vyjmeme, odstraníme nitě a nakrájíme. Do omáčkového vývaru přidáme zbytek nakrájené hlívy a zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství vody. Povaříme, dochutíme solí a zjemníme smetanou

  4. Hovězí roládu s hlívou podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!