Hovězí roláda s hlívou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1/4 lžičky sůl 1 ks vejce 300 g hlíva ústřičná 2 špetky pepř 2 lžíce slunečnicový olej 1 lžíce plnotučná hořčice 2 lžíce polohrubá mouka 1/4 ks červená paprika 1 ks smetana ke šlehání 1/4 ks žlutá paprika 6 ks jarní cibulka 1 lžička kukuřičný škrob 50 g sýr eidam 1 kostka hovězí bujón 2 ks větší hovězí plátek
Postup Hovězí roláda s hlívou
Postup přípravy receptu
-
Maso dobře naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Maso ze 2/3 potřeme hořčicí a poskládáme na natřenou část náplň
Sýr nastrouháme a 100g hlívy také. Vejce rozšleháme s trochou soli, pepře, škrobem a vmícháme strouhaný sýr a hlívu. Zeleninovou náplň touto směsí potřeme. Maso zavineme a převážeme nití
Na oleji v tlakovém hrnci rolády trochu opečeme, podlijeme horkou vodou, přidáme bujón a dusíme asi 30 minut. Měkké vyjmeme, odstraníme nitě a nakrájíme. Do omáčkového vývaru přidáme zbytek nakrájené hlívy a zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství vody. Povaříme, dochutíme solí a zjemníme smetanou
Hovězí roládu s hlívou podáváme s knedlíkem.