Masové Canelloni recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 150 ml vývar 1 ks vejce 1 lžička solamyl 150 g eidam 100 g anglická slanina 500 g mleté maso 1 lžička sušené oregano mletý černý pepř 150 ml smetana na vaření 2 lžíce usekaná petrželka 250 g canelloni nebo schiaffoni 4 lžíce tomatová omáčka s olivami
Postup Masové Canelloni
Postup přípravy receptu
-
Česnek oloupeme a prolisujeme. Bylinky omyjeme a jemně usekáme. Studený vývar promícháme se smetanou. Sýr nastrouháme najemno. Slaninu rozdělíme na polovinu. Část plátků odložíme stranou a druhou nakrájíme na jemné kostičky
Masová náplň: Mleté maso promícháme se slaninou, česnekem, petrželkou, kořením a osolíme. Spojíme vejcem a zahustíme solamylem
Dno pekáčku nebo zapékací mísy poklademe plátky slaniny. Těstovinové trubičky canelloni vyplníme připraveným masem a v jedné vrstvě naskládáme na slaninu. Potřeme kupovanou tomatovou omáčkou s olivami, zalijeme vývarem se smetanou tak aby těstoviny byly téměř ponořené, pečeme v mírné troubě asi 35 minut. Až se šťáva téměř vydusí, přidáme strouhaný sýr a zprudka zapečeme
Masové canelloni podáváme horké s čerstvou zeleninou.