Masové dukátky na bavorský způsob recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 100 g slanina 3 stroužky česnek sůl 3 ks vejce 100 ml mléko 1 ks cibule 2 ks rohlík 500 g kuřecí prsa 1 lžíce plnotučná hořčice 1 hrst petrželová nať mletý černý pepř 500 g vepřová krkovice 1 lžíce uzená paprika 100 g drůbeží tlačenka
Postup Masové dukátky na bavorský způsob
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí a vepřové maso očistíme, nakrájíme na malé kousky a umeleme. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a rozmixujeme v hladkou kašičku. Drůbeží tlačenku nasekáme nadrobno. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na drobné kostičky, zpěníme na malém množství oleje a necháme vychladnout
Do velké mísy nakrájíme na malé kousky starší rohlíky, které zalijeme vlažným mlékem, necháme je nasáknout a pak vše rozmělníme do hladka. Pak do mísy přidáme mleté maso, rozmixovanou slaninu, nakrájenou tlačenku a osmaženou cibuli s česnekem. Vše ochutíme solí, pepřem, uzenou paprikou, hořčicí a petrželovou natí. Vmícháme vejce a ručně vypracujeme vláčnou hmotu, kterou necháme asi 20 - 30 minut odležet
Z masové směsi tvoříme lžící namočenou ve vodě kousky - masové dukátky, které krátce osmažíme z obou stran na rozpáleném oleji. Pak je přendáme do pekáče a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme asi 15 - 20 minut
Šťavnaté masové dukátky na bavorský způsob podáváme teplé jako hlavní chod. Výborně chutnají i za studena s pečivem, cibulkou a hořčicí.