Masové dukátky na bavorský způsob recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

100 g slanina
3 stroužky česnek
sůl
3 ks vejce
100 ml mléko
1 ks cibule
2 ks rohlík
500 g kuřecí prsa
1 lžíce plnotučná hořčice
1 hrst petrželová nať
mletý černý pepř
500 g vepřová krkovice
1 lžíce uzená paprika
100 g drůbeží tlačenka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí a vepřové maso očistíme, nakrájíme na malé kousky a umeleme. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a rozmixujeme v hladkou kašičku. Drůbeží tlačenku nasekáme nadrobno. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na drobné kostičky, zpěníme na malém množství oleje a necháme vychladnout

  2. Do velké mísy nakrájíme na malé kousky starší rohlíky, které zalijeme vlažným mlékem, necháme je nasáknout a pak vše rozmělníme do hladka. Pak do mísy přidáme mleté maso, rozmixovanou slaninu, nakrájenou tlačenku a osmaženou cibuli s česnekem. Vše ochutíme solí, pepřem, uzenou paprikou, hořčicí a petrželovou natí. Vmícháme vejce a ručně vypracujeme vláčnou hmotu, kterou necháme asi 20 - 30 minut odležet

  3. Z masové směsi tvoříme lžící namočenou ve vodě kousky - masové dukátky, které krátce osmažíme z obou stran na rozpáleném oleji. Pak je přendáme do pekáče a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme asi 15 - 20 minut

  4. Šťavnaté masové dukátky na bavorský způsob podáváme teplé jako hlavní chod. Výborně chutnají i za studena s pečivem, cibulkou a hořčicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!