Plněné masové cannelloni recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 400 ml vývar 3 lžíce máslo 1 ks klobása 100 g parmazán 3 ks bobkový list 1 lžíce olivový olej 3 lžíce hladká mouka 200 ml smetana ke šlehání 750 g vepřová plec 1 lžička čerstvý tymián 3 ks sušená rajčata mletý černý pepř 2 lžičky bazalkové pesto 1/4 lžičky strouhaný muškátový oříšek 4 ks čerstvé rajče 250 g těstoviny cannelloni
Postup Plněné masové cannelloni
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou plec očistíme, nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Klobásu nakrájíme nadrobno, sušená rajčata necháme okapat a stroužky česneku sloupneme. Pak všechny tyto suroviny spolu s olivovým olejem, bazalkovým pestem a čerstvým tymiánem jemně umeleme. Pak masovou směsí naplníme cannelloni
Větší rajčata na několika místech nakrojíme, spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky. Pak si připravíme omáčku. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou naředíme vývarem, ochutíme solí, pepřem a spolu s bobkovým listem zvolna vaříme alespoň 15 minut. Hustou omáčku zjemníme smetanou a ochutíme muškátovým oříškem
Dno zapékací mísy potřeme omáčkou a poklademe v jedné vrstvě naplněnými cannelloni. Na ně rozložíme plátky rajčat, posypeme parmazánem a zalijeme omáčkou. Plněné masové cannelloni pečeme zakryté v předehřáté troubě při 180 °C asi 35 - 40 minut
Plněné masovvé cannelloni podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.