Žampionové řízky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce strouhanka 2 lžíce hladká mouka 100 g tvrdý sýr 150 g čerstvé žampiony 1 špetka mletá sladká paprika 1 ks jarní cibulka s natí slunečnicový olej na smažení 30 ml sladká smetana 33% 2 plátky chléb bez kůrky
Postup Žampionové řízky
Postup přípravy receptu
-
Žampiony neloupeme, jen zbavíme případných nečistot vlhkým hadříčkem a pokrájíme na kousky anebo nasekáme na malé kousky v mixéru, ve kterém jsme rozdrobili i plátky chleba bez kůrky. Jarní cibulku očistíme a pokrájíme na kolečka i s natí. Tvrdý sýr nastrouháme na jemno
Do mísy dáme nakrájené žampiony, jarní cibulku, chléb, nastrouhaný sýr, přidáme vejce, sladkou smetanu, špetku mleté sladké papriky, sůl, mouku a promícháme. Podle potřeby směs zahustíme strouhankou, aby se ze směsi daly tvarovat řízky
Z hmoty vytvarujeme žampionové řízky, které obalíme ve strouhance a smažíme do zlato-hněda v rozehřátém oleji
Žampionové řízky podáváme s novými brambory s petrželovou natí přelitými čerstvým máslem anebo s bramborovou kaší. Připravený pokrm servírujeme s jemným zeleným listovým salátem. Do těchto řízků nepřidáváme česnek a žádné výrazné koření, čímž necháme vyniknout chuť samotných žampionů.