Žampionové řízky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
strouhanka
2 lžíce hladká mouka
100 g tvrdý sýr
150 g čerstvé žampiony
1 špetka mletá sladká paprika
1 ks jarní cibulka s natí
slunečnicový olej na smažení
30 ml sladká smetana 33%
2 plátky chléb bez kůrky

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony neloupeme, jen zbavíme případných nečistot vlhkým hadříčkem a pokrájíme na kousky anebo nasekáme na malé kousky v mixéru, ve kterém jsme rozdrobili i plátky chleba bez kůrky. Jarní cibulku očistíme a pokrájíme na kolečka i s natí. Tvrdý sýr nastrouháme na jemno

  2. Do mísy dáme nakrájené žampiony, jarní cibulku, chléb, nastrouhaný sýr, přidáme vejce, sladkou smetanu, špetku mleté sladké papriky, sůl, mouku a promícháme. Podle potřeby směs zahustíme strouhankou, aby se ze směsi daly tvarovat řízky

  3. Z hmoty vytvarujeme žampionové řízky, které obalíme ve strouhance a smažíme do zlato-hněda v rozehřátém oleji

  4. Žampionové řízky podáváme s novými brambory s petrželovou natí přelitými čerstvým máslem anebo s bramborovou kaší. Připravený pokrm servírujeme s jemným zeleným listovým salátem. Do těchto řízků nepřidáváme česnek a žádné výrazné koření, čímž necháme vyniknout chuť samotných žampionů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!