Haše z hovězího masa recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
vývar
máslo
2 - 3 ks žloutek
1 ks cibule
1 ks houska
4 lžíce bílé víno
100 g anglická slanina
500 g mleté hovězí maso
1/2 lžičky sardelová pasta
chilli koření
1 hrst čerstvá petrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Libové mleté hovězí maso osolíme, opepříme, ochutíme sardelovou pastou a za stálého míchání opečeme na oleji. Podlijeme vínem a zakryté podusíme doměkka

  2. Starší housku nakrájíme na plátky a na 20 minut namočíme do mléka. Potom ji vymačkáme a umeleme spolu s tepelně upraveným hovězím masem. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Slaninu nakrájíme na proužky nebo kostičky. Petrželovou nať jemně nasekáme

  3. Na másle zpěníme cibuli, přidáme slaninu a orestujeme. Potom vmícháme umleté maso s houskou, syrové žloutky a ochutíme chilli kořením. Směs podlijeme malým množstvím vývaru a krátce podusíme. Nakonec vmícháme hrst nasekané petrželky

  4. Hovězí haše se slaninou podáváme s vařeným nebo pečeným bramborem a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!