Haše z hovězího masa recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl vývar máslo 2 - 3 ks žloutek 1 ks cibule 1 ks houska 4 lžíce bílé víno 100 g anglická slanina 500 g mleté hovězí maso 1/2 lžičky sardelová pasta chilli koření 1 hrst čerstvá petrželka mletý černý pepř
Postup Haše z hovězího masa
Postup přípravy receptu
-
Libové mleté hovězí maso osolíme, opepříme, ochutíme sardelovou pastou a za stálého míchání opečeme na oleji. Podlijeme vínem a zakryté podusíme doměkka
Starší housku nakrájíme na plátky a na 20 minut namočíme do mléka. Potom ji vymačkáme a umeleme spolu s tepelně upraveným hovězím masem. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Slaninu nakrájíme na proužky nebo kostičky. Petrželovou nať jemně nasekáme
Na másle zpěníme cibuli, přidáme slaninu a orestujeme. Potom vmícháme umleté maso s houskou, syrové žloutky a ochutíme chilli kořením. Směs podlijeme malým množstvím vývaru a krátce podusíme. Nakonec vmícháme hrst nasekané petrželky
Hovězí haše se slaninou podáváme s vařeným nebo pečeným bramborem a zeleninovým salátem.