Masové hašé s jáhlami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 lžíce olej
vývar
60 jáhly
1 ks malá cibule
granulovaný česnek
1 hrst čerstvá petrželka
250 g vařené hovězí maso
1 lžíce kořenící směs Horalka
celý čený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly uvaříme podle návodu na obalu. Uvařené maso nakrájíme na menší kousky a umeleme. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Petrželku omyjeme a nasekáme nadrobno

  2. Na suché pánvi zvolna opražíme cibulku tak, aby se zatáhla, ale nebyla přismahnutá. Pak vmícháme umleté vařené maso a jáhly, směs ochutíme solí, pepřem, granulovaným česnekem, muškátovým oříškem a kořením Horalka. Vše podlijeme malým množstvím vývaru a za stálého míchání krátce podusíme. Nakonec vmícháme usekanou petrželku, pokrm omastíme kvalitním olejem, krátce prohřejeme, ale již nevaříme

  3. Hašé z hovězího libového masa a jáhlami podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!