Masové hašé s jáhlami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 - 3 lžíce olej vývar 60 jáhly 1 ks malá cibule granulovaný česnek 1 hrst čerstvá petrželka 250 g vařené hovězí maso 1 lžíce kořenící směs Horalka celý čený pepř
Postup Masové hašé s jáhlami
Postup přípravy receptu
-
Jáhly uvaříme podle návodu na obalu. Uvařené maso nakrájíme na menší kousky a umeleme. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Petrželku omyjeme a nasekáme nadrobno
Na suché pánvi zvolna opražíme cibulku tak, aby se zatáhla, ale nebyla přismahnutá. Pak vmícháme umleté vařené maso a jáhly, směs ochutíme solí, pepřem, granulovaným česnekem, muškátovým oříškem a kořením Horalka. Vše podlijeme malým množstvím vývaru a za stálého míchání krátce podusíme. Nakonec vmícháme usekanou petrželku, pokrm omastíme kvalitním olejem, krátce prohřejeme, ale již nevaříme
Hašé z hovězího libového masa a jáhlami podáváme s vařeným bramborem.