Babiččiny závitky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1 lžíce máslo 1 ks cibule pepř plnotučná hořčice 1 lžíce hladká mouka 4 plátky anglická slanina 4 ks hovězí plátek 8 ks žampion 4 ks tenký párek 4 kuličky pepře 300 ml vývar z kostky
Postup Babiččiny závitky
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Maso poklademe nejprve slaninou, na ni rozdělíme plátky žampionů, pak párek a tenké půlkolečko cibule. Plátky zavineme a sepneme masovými jehlami nebo ovážeme nití. Na rozpáleném oleji závitky zprudka ze všech stran orestujeme. Podlijeme je trochou vývaru, přidáme kuličky pepře, přikryjeme a v předehřáté troubě (elektrický sporák 180 °C/plyn stupeň 2) dusíme doměkka. Závitky občas obrátíme a podle potřeby podléváme. Měkké maso vyjmeme a udržuje v teple. Výpek zaprášíme moukou, vysmažíme na tuk a zalijeme zbylým vývarem. Přidáme dvě lžičky hořčice, prošleháme a při mírné teplotě 20 minut povaříme. Hotovou omáčku přecedíme na závitky, dochutíme solí a zjemníme lžičkou másla. Vše prohřejeme