Babiččiny zmrzlé koláčky recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks vejce 1 ks vejce 3 dl mléko 1 balíček rozinky 5 dkg droždí 3 kostky tvaroh 2 ks žloutky 3 ks žloutky 25 dkg hladká mouka 70 dkg hladká mouka mletý cukr 7 dkg mletý cukr 50 dkg čerstvé máslo
Postup Babiččiny zmrzlé koláčky
Postup přípravy receptu
-
Máslo nastrouháme na hrubém struhadle a spolu s moukou zpracujeme na hladké těsto. Necháme odpočinout a mezi tím si zpracujeme z mouky, mléka, droždí, cukru, vajec a špetky soli druhé těsto. To rozdělíme na dvě části, každou část rozválíme na tenkou placku a po té rozetřeme polovinu prvního těsta až k okrajům
Tak zpracujeme obě poloviny a poskládáme je jako lístkové těsto, zabalíme do mokré, vyždímané utěrky a dáme kynout na dvě hodiny do lednice, nebo na chladné místo. Potom znovu rozválíme, poskládáme a dáme znovu na dvě hodiny kynout do chladna. Nakynutá těsta rozkrojíme na poloviny a vyválíme tenký plát který rozkrájíme na čtverce a plníme náplní z tvarohu, cukru a žloutků
Na tvaroh dáme rozinky a zabalíme jako klasické koláčky ale s tím rozdílem, že je na plech pokládáme zabalenou částí směrem nahoru, při pečení se mírně rozevřou. Nakonec potřeme rozkvedlaným vajíčkem a na vrch dáme drobenku z rozpuštěného másla, mletého cukru a hladké mouky. pečeme dozlatova při teplotě asi 200°C.