Babiččiny zmrzlé koláčky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
1 ks vejce
3 dl mléko
1 balíček rozinky
5 dkg droždí
3 kostky tvaroh
2 ks žloutky
3 ks žloutky
25 dkg hladká mouka
70 dkg hladká mouka
mletý cukr
7 dkg mletý cukr
50 dkg čerstvé máslo

Postup přípravy receptu

  1. Máslo nastrouháme na hrubém struhadle a spolu s moukou zpracujeme na hladké těsto. Necháme odpočinout a mezi tím si zpracujeme z mouky, mléka, droždí, cukru, vajec a špetky soli druhé těsto. To rozdělíme na dvě části, každou část rozválíme na tenkou placku a po té rozetřeme polovinu prvního těsta až k okrajům

  2. Tak zpracujeme obě poloviny a poskládáme je jako lístkové těsto, zabalíme do mokré, vyždímané utěrky a dáme kynout na dvě hodiny do lednice, nebo na chladné místo. Potom znovu rozválíme, poskládáme a dáme znovu na dvě hodiny kynout do chladna. Nakynutá těsta rozkrojíme na poloviny a vyválíme tenký plát který rozkrájíme na čtverce a plníme náplní z tvarohu, cukru a žloutků

  3. Na tvaroh dáme rozinky a zabalíme jako klasické koláčky ale s tím rozdílem, že je na plech pokládáme zabalenou částí směrem nahoru, při pečení se mírně rozevřou. Nakonec potřeme rozkvedlaným vajíčkem a na vrch dáme drobenku z rozpuštěného másla, mletého cukru a hladké mouky. pečeme dozlatova při teplotě asi 200°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!