Snadná pizza z pánve recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

5 g cukr
7 g sůl
180 ml voda
oregano
100 g mozzarella
2 lžičky olivový olej
320 g hladká mouka
10 g sušené droždí
100 ml rajčatové pyré

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme mouku se sušeným droždím a solí a promícháme. Do základu pomalu při míchání přiléváme vlažnou vodu s olivovým olejem a rukama vypracujeme elastické těsto

  2. Těsto rozdělíme na dvě stejné části a každou vyválíme na velice tenké kolo velikosti pánve (28 cm)

  3. Kvalitní pánev přikryjeme poklicí a necháme dobře rozehřát. Do vařicí pánve vložíme pizzu, teplotu snížíme a pánev přikryjeme. Z každé strany opékáme asi 2 - 3 minuty, ale dáme pozor, ať pizzu nepřipálíme

  4. Po opečení rozetřeme na pizzu slabou vrstvu rajčatového suga a posypeme nastrouhanou mozzarellu. Pánev opět uzavřeme a pomaličku dopékáme dalších asi 10 minut. Tímto způsobem připravíme i druhou pizzu

  5. Snadná pizza z pánve se podává teplá posypaná oreganem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!