Vejce natvrdo s kaviárovou pastou recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

4 ks vejce
ocet
2 plátky citron
2 - 4 listy ledový salát
20 g kaviárová pasta

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vložíme do vody, přidáme lžíci octa, aby vejcím nepraskla skořápka. Přivedeme k varu a vaříme nejméně 7 minut. Poté sundáme hrnec z plotny a zchladíme vejce studenou vodu. Mezitím než vejce zchladnou, nakrájíme velmi tence 2 - 3 kolečka citronu nebo limetky

  2. Vejce oloupeme, rozkrojíme na polovinu a každou polovinu vejce ozdobíme kaviárovou pastou (případně kaviárem) a čtvrt kolečkem limetky nebo citronu

  3. Vejce natvrdo s kaviárovou pastou servírujeme nejlépe na listech salátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!