Babiččiny vdolky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžíce cukr 2 lžíce olej 1 lžička sůl 1 ks vejce 500 ml mléko 3 dkg droždí 75 dkg hladká mouka
Postup Babiččiny vdolky
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme mouku. Uděláme v ní dolík, do kterého rozdrobíme droždí. Posypeme je lžící cukru a zalijeme troškou vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek, počkáme asi 1/4 hodiny
Pak přidáme vlažné mléko, vejce a 2 lžíce oleje a 1 lžičku soli. Těsto hodně propracujeme a necháme vykynout. Asi po 20 minutách těsto opět promícháme. Těsto necháme dostatečně vykynout a pak z něj tvoříme malé bochánky. Ty necháme chvilku odležet a pak roztahujeme na velikost vdolku a hned vhazujeme do rozehřátého oleje
Babiččiny vdolky otřeme povidly nebo jakoukoliv marmeládou, posypeme tvrdým tvarohem a navrch šlehačku. Vdolky ihned podáváme.