Timballo recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
4 ks vejce
1 hrst petrželka
1 ks cibule
100 ml smetana
1 hrst tymián
200 g rajče
200 g sýr
300 g žampiony
2 ks bobkový list
1 dl bílé víno
olivový olej
700 g kuřecí prsa
mletý černý pepř
500 g makarony
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Makarony uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Scedíme je a necháme okapat. Troubu předehřejeme na 180 °C. Pečící mísu vymažeme a lehce vysypeme strouhankou

  2. Cibuli a česnek oloupeme, najemno nakrájíme a společně s bobkovým listem zpěníme na olivovém oleji. Přidáme rajčata a zvolna vaříme cca 5 minut. Přidáme na tenké plátky nakrájené kuřecí maso, tymián, bílé víno a zakryté vaříme asi 20 minut. Potom ke směsi vsypeme i nakrájené žampiony a povaříme dalších 10 minut

  3. Kuřecí maso vyndáme a omáčku dál vaříme, dokud nezhoustne. Vyndáme bobkový list a zchladíme. Do omáčky na timballo přidáme vejce, nastrouhaný sýr, petrželku a smetanu. Osolíme a opepříme podle chuti

  4. Makarony stočíme na dno formy, aby nezbylo volné místo, přelijeme polovinou omáčky, dáme kuřecí maso, zalijeme zbylou omáčkou a stejným způsobem stočíme 2 - 3 vrstvy makaronů. Jemně zatlačíme, aby se omáčka dostala až nahoru. Timballo posypeme sýrem a dáme na hodinu péct

  5. Timballo po upečení jen rozkrájíme na porce a podáváme na oběd či večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy