Topinky s medvědím máslem a mozzarellou recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- olej sůl 150 g máslo rajčata 1/2 lžičky olivový olej 1/4 lžičky citronová šťáva mletý černý pepř 1 ks celozrnná bageta 40 g medvědí česnek 1 balíček mozzarella v nálevu
Postup Topinky s medvědím máslem a mozzarellou
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si medvědí máslo. Očištěný medvědí česnek osolíme, opepříme, zakapeme olejem a citronovou šťávou a rozmixujeme do hladka. Máslo nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy a necháme změknout. Poté máslo ušleháme do pěny a postupně vmícháme rozmixovaný medvědí česnek. Medvědí máslo necháme asi 30 minut rozležet
Připravíme si topinky. Celozrnnou bagetu nakrájíme na plátky a zvolna z obou stran opečeme na oleji dorůžova a necháme na ubrousku osušit. Mozzarellu nakrájíme na tenké plátky a rozpůlíme na poloviny
Chladné topinky potřeme mědvědím máslem, obložíme kouskem mozzarelly, rajčetem a podáváme jako chuťovku k pivu, vínu a jen tak na chuť.