Topinky s medvědím máslem a mozzarellou recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

olej
sůl
150 g máslo
rajčata
1/2 lžičky olivový olej
1/4 lžičky citronová šťáva
mletý černý pepř
1 ks celozrnná bageta
40 g medvědí česnek
1 balíček mozzarella v nálevu

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si medvědí máslo. Očištěný medvědí česnek osolíme, opepříme, zakapeme olejem a citronovou šťávou a rozmixujeme do hladka. Máslo nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy a necháme změknout. Poté máslo ušleháme do pěny a postupně vmícháme rozmixovaný medvědí česnek. Medvědí máslo necháme asi 30 minut rozležet

  2. Připravíme si topinky. Celozrnnou bagetu nakrájíme na plátky a zvolna z obou stran opečeme na oleji dorůžova a necháme na ubrousku osušit. Mozzarellu nakrájíme na tenké plátky a rozpůlíme na poloviny

  3. Chladné topinky potřeme mědvědím máslem, obložíme kouskem mozzarelly, rajčetem a podáváme jako chuťovku k pivu, vínu a jen tak na chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!