Cuketové lasagne s hovězím masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 - 4 stroužky česnek 2 lžíce olej sůl 1 - 2 ks cuketa 1 balíček mozzarella 100 g parmazán 500 g mleté hovězí maso 3 - 4 ks jarní cibulka 1 lžíce čerstvá bazalka 1 lžička sušené oregano mletý barevný pepř 1 konzerva krájená rajčata v rajčatové omáčce
Postup Cuketové lasagne s hovězím masem
Postup přípravy receptu
-
Cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno, stejně tak oloupaný česnek. Rajčata překrájíme
Cuketu omyjeme, osušíme a odkrojíme konce. Poté cuketu nakrájíme na tenké plátky
Cuketové plátky nemusí být vůbec pravidelné, při propečení to stejně nebude znát, takže si nelámejte hlavu, pokud se vám povede nakrájet třeba jen pár centimetrů dlouhé cuketové plátky
Na hluboké pánvi osmažíme cibulku dozlatova. Přidáme česnek a necháme krátce rozvonět
Přidáme kvalitní mleté hovězí maso a za občasného míchání necháme orestovat. Opečené maso osolíme, okořeníme, přidáme nadrobno nasekanou bazalku a sušené či čerstvé oregano
K masu přidáme rajčatovou omáčku i s rajčaty a necháme asi 10 minut probublávat
Omáčku na závěr podle potřeby ještě dochutíme. Do pekáčku dáme vrstvu masové omáčky, pokryjeme plátky cukety a posypeme nastrouhaným sýrem (nejlépe parmazánem). Do pekáčku přidáváme spíše méně "vody" z omáčky, protože vodu ještě pustí cuketa při pečení. Na řadu přijde další vrstva masové omáčky, opět plátky cukety a opět strouhaný sýr. Vše ještě jednou zopakujeme
Vrch budou tvořit plátky cukety, které překryjeme ještě na jemné plátky nakrájenou mozzarellou a posypeme zbylým strouhaným sýrem
Cuketové lasagne překryjeme alobalem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme přibližně 20 minut. Poté alobal sundáme a dopékáme dalších 15 minut, až sýr na povrchu zezlátne
Cuketové lasagne s hovězím masem naporcujeme, rozdělíme na nahřáté talíře a ihned podáváme. Skvělou přílohou je čerstvý zeleninový salát.