Cuketové lasagne s hovězím masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
1 - 2 ks cuketa
1 balíček mozzarella
100 g parmazán
500 g mleté hovězí maso
3 - 4 ks jarní cibulka
1 lžíce čerstvá bazalka
1 lžička sušené oregano
mletý barevný pepř
1 konzerva krájená rajčata v rajčatové omáčce

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno, stejně tak oloupaný česnek. Rajčata překrájíme

  2. Cuketu omyjeme, osušíme a odkrojíme konce. Poté cuketu nakrájíme na tenké plátky

  3. Cuketové plátky nemusí být vůbec pravidelné, při propečení to stejně nebude znát, takže si nelámejte hlavu, pokud se vám povede nakrájet třeba jen pár centimetrů dlouhé cuketové plátky

  4. Na hluboké pánvi osmažíme cibulku dozlatova. Přidáme česnek a necháme krátce rozvonět

  5. Přidáme kvalitní mleté hovězí maso a za občasného míchání necháme orestovat. Opečené maso osolíme, okořeníme, přidáme nadrobno nasekanou bazalku a sušené či čerstvé oregano

  6. K masu přidáme rajčatovou omáčku i s rajčaty a necháme asi 10 minut probublávat

  7. Omáčku na závěr podle potřeby ještě dochutíme. Do pekáčku dáme vrstvu masové omáčky, pokryjeme plátky cukety a posypeme nastrouhaným sýrem (nejlépe parmazánem). Do pekáčku přidáváme spíše méně "vody" z omáčky, protože vodu ještě pustí cuketa při pečení. Na řadu přijde další vrstva masové omáčky, opět plátky cukety a opět strouhaný sýr. Vše ještě jednou zopakujeme

  8. Vrch budou tvořit plátky cukety, které překryjeme ještě na jemné plátky nakrájenou mozzarellou a posypeme zbylým strouhaným sýrem

  9. Cuketové lasagne překryjeme alobalem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme přibližně 20 minut. Poté alobal sundáme a dopékáme dalších 15 minut, až sýr na povrchu zezlátne

  10. Cuketové lasagne s hovězím masem naporcujeme, rozdělíme na nahřáté talíře a ihned podáváme. Skvělou přílohou je čerstvý zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!