Litý medový perník recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 ks vejce 60 g máslo 3 dl mléko 10 lžic med 150 g cukr moučka 500 g hladká mouka tuk na vymazání 1 balíček kypřící prášek do perníku mouka na vysypání 2 lžíce perníkové koření
Postup Litý medový perník
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s povoleným máslem a cukrem, až vznikají bublinky
V mléce necháme rozpustit med. Mouku promícháme s kořením a práškem do pečiva
K rozšlehané směsi postupně přiléváme oslazené mléko, po částech mouku, až nám vznikne "těžké" lité těsto
Těsto na perník vlijeme a roztáhneme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme na 175 °C, až je medový perník na povrchu zlatavý
Litý medový perník necháme vychladnout, nakrájíme na kostky, můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.