Litý medový perník recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 ks vejce
60 g máslo
3 dl mléko
10 lžic med
150 g cukr moučka
500 g hladká mouka
tuk na vymazání
1 balíček kypřící prášek do perníku
mouka na vysypání
2 lžíce perníkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s povoleným máslem a cukrem, až vznikají bublinky

  2. V mléce necháme rozpustit med. Mouku promícháme s kořením a práškem do pečiva

  3. K rozšlehané směsi postupně přiléváme oslazené mléko, po částech mouku, až nám vznikne "těžké" lité těsto

  4. Těsto na perník vlijeme a roztáhneme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme na 175 °C, až je medový perník na povrchu zlatavý

  5. Litý medový perník necháme vychladnout, nakrájíme na kostky, můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!