Tuňáková směs s kuskusem na topinky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 3 - 4 stroužky česnek sůl 2 - 3 lžičky máslo 1 lžíce kečup 70 - 80 g kuskus 3 lžíce olivový olej mletý bílý pepř 70 - 100 ml rybí vývar nebo voda 1 špetka mletá chilli paprika 1 konzerva tuňákové kousky ve vlastní šťávě jarní cibulka (nať)
Postup Tuňáková směs s kuskusem na topinky
Postup přípravy receptu
-
Kousky ťuňáka v konzervě necháme na sítku okapat a šťávu uchováme. Česnek oloupeme a nakrájíme na velmi jemné plátky. Nať jarní cibulky nakrájíme na kolečka
Na olivovém oleji necháme velmi pozvolna zpěnit plátky česneku. Potom vmícháme suchý kuskus a směs krátce orestujeme, osolíme a okořeníme. Vše zalijeme teplým vývarem, šťávou z tuňáka a necháme krátce přejít varem. Nádobu zakryjeme a odstavíme na 3 - 4 minuty z tepla. Jakmile kuskus nabobtná, dochutíme ho kečupem, zjemníme máslem a nakonec vmícháme okapané tuňákové maso. Směs opět zahřejeme a necháme asi 2 minuty na teple odležet, aby všechny chutě prolnuly
Tuňákovou směs s kuskusem mažeme na chlebové topinky ochucené česnekem a zdobíme čerstvou cibulovou natí.