Tuňáková směs s kuskusem na topinky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
sůl
2 - 3 lžičky máslo
1 lžíce kečup
70 - 80 g kuskus
3 lžíce olivový olej
mletý bílý pepř
70 - 100 ml rybí vývar nebo voda
1 špetka mletá chilli paprika
1 konzerva tuňákové kousky ve vlastní šťávě
jarní cibulka (nať)

Postup přípravy receptu

  1. Kousky ťuňáka v konzervě necháme na sítku okapat a šťávu uchováme. Česnek oloupeme a nakrájíme na velmi jemné plátky. Nať jarní cibulky nakrájíme na kolečka

  2. Na olivovém oleji necháme velmi pozvolna zpěnit plátky česneku. Potom vmícháme suchý kuskus a směs krátce orestujeme, osolíme a okořeníme. Vše zalijeme teplým vývarem, šťávou z tuňáka a necháme krátce přejít varem. Nádobu zakryjeme a odstavíme na 3 - 4 minuty z tepla. Jakmile kuskus nabobtná, dochutíme ho kečupem, zjemníme máslem a nakonec vmícháme okapané tuňákové maso. Směs opět zahřejeme a necháme asi 2 minuty na teple odležet, aby všechny chutě prolnuly

  3. Tuňákovou směs s kuskusem mažeme na chlebové topinky ochucené česnekem a zdobíme čerstvou cibulovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!